Neodoljivo

Posni paprikaš od šampinjona

Obogatite trpezu u vreme velikog posta ovim ukusnim i hranljivim jelom
Recepti
04:24h Autor:
Posni paprikaš od šampinjona
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 400g svežih šampinjona
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 30ml Ulja
  • po ukusu biber
  • 2 lista lovora
  • pola kašičice čilija
  • 100g luka
  • 150ml soka od paradajza

1. Očistite crni luk i isecite ga na kockice. Očistite i šampinjone i isecite ih na krupne komade. Na zagrejano ulje stavite luk i pržite ga da blago porumeni.

2. Dodajte šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju (oko 10 minuta), a potom dodajte po ukusu mlevenu papriku i čili. Posolite i pobiberite, ubacite lovor i paradajz-sok.

3. Paprikaš kuvajte oko 10 minuta uz povremeno mešanje. Poslužite s kuvanim pirinčem kao prilogom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs