Recepti sa Stilom

Đuveč

Proleće u tanjiru
Recepti 09.04.2013. - 12:01h
Đuveč, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 2 Ulja
  • 2 paradajza
  • paprike
  • 200g junetine
  • 100g šargarepe
  • Crnog luka
  • 200g krompira
  • 100g pirinča
  • soli i bibera

Na umereno zagrejanom ulju izdinstajte sitno sečen crni luk. Kad porumeni, dodajte meso isečeno na kockice. Uz povremeno dolivanje vode dinstajte 10 minuta. Tada dodajte šargarepu isečenu na kolutove, dinstajte nekoliko minuta pa dodajte papriku isečenu na kocke. Dolijte malo vode i nastavite dinstanje još koji minut. Vatrostalnu činiju podmažite, pa na dno stavite kolutove krompira. Preko toga sipajte polovinu mase koju ste prethodno dinstali pa sipajte pirinač. Začinite i prelijte ostatkom mase. Po površini poređajte kolutove paradajza i stavite u rernu da se peče, oko 45 minuta na 200 stepeni.

Savet

Osnovnom receptu možete dodati i drugo povrće, najčešće plavi patlidžan i tikvice, koji će obogatiti i izgled i ukus jela

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...