recepti

ZALIVENA PITA SA MESOM: Po receptima naših baka, rumena i mirisna, bolja je od svake kupovne

Najrumenija i najmirisnija pita sa mesom koju ćete ikad probati. Recept je star, prepisan iz bakine sveske koje su naše majke nasledile a sada i na nas prešle.

Recepti
18:53h Autor:
ZALIVENA PITA SA MESOM: Po receptima naših baka, rumena i mirisna, bolja je od svake kupovne
Recept za zalivenu pitu sa mesom, Foto: Printscreen/youtube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Zalivena pita sa mesom je izvrsna solucija za dane kad ne znate šta biste za ručak, niti vam se naročito jede meso, niti testo, ali vam kombinacija ne deluje uopšte loše. Odličnog je ukusa, a ipak ne previše teška za stomak. I premda je najlepša dok je topla, prija i sasvim ohlađena, pa je možete poneti na posao ili spakovati deci za užinu.

Probajte i nećete se pokajati!

Zalivena pita sa mesom

Smesa:

- 80 ml ulja

- Veća glavica crnog luka

- Prstohvat do dva soli

- 500 g junetine

- jedna kašičica bibera

- dve kašičice suvog začina (vegete)

- i na kraju još pola kašičice soli

U tiganj zagrejete ulje i dodate crni luk i posolite, dinstate dok ne krene da menja boju. Dodajete mleveno meso, biber, vegetu i još malo soli po vašem ukusu. Sve to kada sjedinite mešate dok se lepo ne izdinsta meso.

Prelivena pita sa mesom
foto: Printscreen/youtube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Preliv:

- 4 jaja

- Pola pavlake

- Kašičica soli

- 400 ml jogurta

- 100 ml ulja

U činiju stavite jaja, pavlaku, so, jogurt i ulje. Mešate sve dok ne dobijete glatku teksturu bez grudvica.

Prelivena pita sa mesom
foto: Printscreen/youtube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Priprema:

U vatrostalnu činiju stavite papir za pečenje. Kore pripremite u obliku činije, kada stavite prvi list kore prelijete prelivom, pa stavite sledeću koru opet prelijete, nakon treće kore stavljate smesu od mlevenog mesa. Ponavljate proces sa dve kore i prelivom, pa mleveno meso. Na kraju, preliv koji vam je ostao, pospete po piti i štapićem za ražnjiće izbockajte da bi preliv prošao do dna činije.

Pitu pečete na 180 stepeni najviše 25 minuta.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs