brzo i jednostavno

HLEB IZ TIGANJA SA SIROM I PERŠUNOM: Bez kvasca, gotov za samo 10 minuta

Hleb iz tiganja sa sirom i peršunom osvojiće vaša srca. Uz dobar recept ništa nije teško, te za pripremu ovog testa treba minimum vremena.

Recepti
Autor:
HLEB IZ TIGANJA SA SIROM I PERŠUNOM: Bez kvasca, gotov za samo 10 minuta
Hleb sa sirom iz tiganja, Foto: Printscreen Youtube/Fast & Easy Recipes

Hleb sa sirom i peršunom osvojiće vas na prvu. Najbolje od svega je što priprema ne oduzima mnogo vremena, a veoma jednostavno se pravi. Testo koje niko ne može da odbije, a zanimljivo je što se peče u tiganju.

Sastojci:

1 kašičica soli

240 g brašna

150 ml toplog mleka

150 g čedar sira (rendanog)

60 g putera

Veza seckanog peršuna

Priprema:

U dublju posudu sipati brašno i so, pa dodati mleko, a zatim dobro umesiti. Formiranu veknu testa ostaviti da odstoji 15 ak minuta, a zatim izvaditi na radnu površinu i nožem podeliti na 4 dela i od svakog formirati loptice. Formirane loptice ostaviti da odmore.

Sipati sir i peršun u posudu i dobro umešati, a zatim na tihoj vatri otopiti puter. Uzeti lopticu testa i razvaljati je u dugačak i uži oblik. Zatim premazati otopljenim puterom te posuti filom od sira i peršuna. Nakon toga urolati testo pa ga umotati u oblik školjke, pa oklagijom što više istanjiti. Ponoviti postupak i sa ostale tri loptice.

Premazati formirano testo puetrom, pa staviti u zagrejan tiganj i peći sa obe strane da porumeni.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs