Hleb sa sirom i peršunom osvojiće vas na prvu. Najbolje od svega je što priprema ne oduzima mnogo vremena, a veoma jednostavno se pravi. Testo koje niko ne može da odbije, a zanimljivo je što se peče u tiganju.
Sastojci:
1 kašičica soli
240 g brašna
150 ml toplog mleka
150 g čedar sira (rendanog)
60 g putera
Veza seckanog peršuna
Priprema:
U dublju posudu sipati brašno i so, pa dodati mleko, a zatim dobro umesiti. Formiranu veknu testa ostaviti da odstoji 15 ak minuta, a zatim izvaditi na radnu površinu i nožem podeliti na 4 dela i od svakog formirati loptice. Formirane loptice ostaviti da odmore.
Sipati sir i peršun u posudu i dobro umešati, a zatim na tihoj vatri otopiti puter. Uzeti lopticu testa i razvaljati je u dugačak i uži oblik. Zatim premazati otopljenim puterom te posuti filom od sira i peršuna. Nakon toga urolati testo pa ga umotati u oblik školjke, pa oklagijom što više istanjiti. Ponoviti postupak i sa ostale tri loptice.
Premazati formirano testo puetrom, pa staviti u zagrejan tiganj i peći sa obe strane da porumeni.
Prijatno!