Ukusno

RUČAK ZA DANAS: Tikvice punjene mesom - sočne i pune fila, tope se u ustima

Punjene tikvice su obrok koji se veoma brzo i lako priprema

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Tikvice punjene mesom - sočne i pune fila, tope se u ustima
Foto: Printscreen Youtube / kuhinja za 10

Tikvice možete spremati na bezbroj načina. Danas vam donosimo recept za tivice punjene mesom. Napravite sočan fil kojim ćete ispunitit čamčiće od tikvica, zapecite i uživajte.

Sastojci:

  • 2 - 3 tikvice
  • 500 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 paprika
  • 4 kašike kuvanog pirinča
  • peršun
  • sir
  • paradajz sos
  • paradajz pire

Priprema: Tikvice isecite uz duž pa im izdubite sredinu (napravite čamčiće). Zatim u tiganju prodinstajte crni luk, pa mu dodajte mleveno meso, a potom i kuvan pirinač. Dodajte jednu seckanu papariku, pa zatim i sredinu koju ste izdubili iz tikvice. Dodajte i peršun i paradajz sos i pire, a potom i začine.

Napunite tikvice, prekrijte ih folijom pa ih pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Dodajte sir i peršun pa poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs