Prelepo

RUČAK ZA DANAS: Onesvešćeni imam je savršeno, kremasto i izdašno tursko jelo od patlidžana

Patlidžan, paprike, paradajz, crni i beli luk su savšena kombinacija za svako letnje jelo

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Onesvešćeni imam je savršeno, kremasto i izdašno tursko jelo od patlidžana
Recept za punjeni patlidžan, Foto: Printscreen/ youtube/ Binin Sahan

Sada kada smo savladali pravljenje sataraša u svim varijantama, predstavljamo vam sasvim novo jelo od patlidžana - onesvešćeni imam je zasitno jelo dovoljno za čak 6 osoba.

Potrebno je za 6 osoba:

  • 6 komada patlidžana
  • 6 glavica luka
  • 3 zelene paprike
  • 7 komada paradajza
  • 6 čena belog luka
  • so
  • suvi začin
  • biber
  • crvena mlevena paprika
  • 1 čajna kašika paste od paradajza
  • nekoliko grančica peršuna
  • maslinovo ulje

Priprema: Zagrejemo ulje na tiganju. Patlidžane rebrasto očistite, a zatim ih ostavite sat vremena u hladnoj, slanoj vodi. Nakon sat vremena, osušite patlidžane kuhinjskim ubrusom. Pržite patlidžane u vrelom ulju sa svih strana dok ne postane zlatno braon boje.

Prženi patlidžan stavite na kuhinjski papir da se ocedi višak ulja.

Patlidžan
foto: Printscreen/youtube

Pripremite fil: Iseckajte crni luk i propržite ga u maslinovom ulju. Iseckajte beli luk pa ga dodajte crnom luku. Zatim dodajte sitno seckanu papriku pa još pržite na srednjoj temperaturi. Dodajte i oljušteni, sitno seckani paradajz pa sve ostavite da se ukrčka.Sve začine dodajte na samom kraju. Dodajte i pastu od paradajza. Promešajte pa dodajte i seckan, svež peršun.

Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. U plehu poređati patlidžane, raseći ih po dužini i filovati napravljenim filom. Patlidžane pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs