Ono po čemu je ova torta toliko posebna je savršen balans čokolade i džema od kajsije. Čokoladna kora puterastog ukusa, kao i nežne kajsije koje smiruju slatkoću i daju savršeni sklad ovom dezertu po kojem je Austrija između ostalog i čuvena, makar kada je hrana u pitanju.

Hotel „Sacher“ u Beču je dobio pravo da svoju tortu nazove „Original Sacher Torte“ koja nosi okrugli čokoladni pečat. Torta se poslužuje sa šlagom koji nije zaslađen, a uz tortu ide neizostavna kafa melanž.

Ova čuvena torta ima i svoj dan koji se obeležava 5. decembra.

Napravite ovu čokoladnu čaroliju sledeći put za neku svečanu priliku i budite sigurni da ćete svoju porodicu i goste oduševiti.

SAHER TORTA (po originalnom receptu):

KORA:

  • 6 jaja
  • 150g putera
  • 130g čokolade sa 55% kakao delova
  • 100g šećera
  • 100g prah šećera
  • 140g brašna
  • 1 vanila štapić (po želji)

Recept preuzet sa sajta sacher.com.