Ono po čemu je ova torta toliko posebna je savršen balans čokolade i džema od kajsije. Čokoladna kora puterastog ukusa, kao i nežne kajsije koje smiruju slatkoću i daju savršeni sklad ovom dezertu po kojem je Austrija između ostalog i čuvena, makar kada je hrana u pitanju.
Hotel „Sacher“ u Beču je dobio pravo da svoju tortu nazove „Original Sacher Torte“ koja nosi okrugli čokoladni pečat. Torta se poslužuje sa šlagom koji nije zaslađen, a uz tortu ide neizostavna kafa melanž.
Ova čuvena torta ima i svoj dan koji se obeležava 5. decembra.
Napravite ovu čokoladnu čaroliju sledeći put za neku svečanu priliku i budite sigurni da ćete svoju porodicu i goste oduševiti.
SAHER TORTA (po originalnom receptu):
KORA:
- 6 jaja
- 150g putera
- 130g čokolade sa 55% kakao delova
- 100g šećera
- 100g prah šećera
- 140g brašna
- 1 vanila štapić (po želji)
Recept preuzet sa sajta sacher.com.
Budi deo Stil zajednice.