Pravi savet

NAJMEKŠE DOMAĆE KNEDLE ZA SUPU: Neće se raspasti, ako primenite jedan stari trik

Mnogima je pica hrana za utehu, a nama je to bakina domaća supa sa knedlama. Ništa bolje ne greje dušu od ove đakonije

Recepti
Autor:
NAJMEKŠE DOMAĆE KNEDLE ZA SUPU: Neće se raspasti, ako primenite jedan stari trik
Domaće knedle za supu, Foto: Profimedia

Ako ste savladali sve tajne pripreme domaće pileće supe, vreme je da naučite da spremate najmekše knedle za supu.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 kašičica ulja
  • prstohvat soli
  • 4 ravne supene kašike griza

Priprema:

Belance i žumance odvojite, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumance i promešajte da se sjedini. Sipajte ulje i griz. Lagano promešajte, pa ako je potrebno dodajte još jednu kašiku griza. Smesa treba da bude gušća, ali ne pregusta. Ostavite 10 minuta da malo nabubri. Kašiku prvo umočite u supu, pa uzimajte smesu, i lagano psuštajte u šerpu. Nemojte punu kašiku jer će knedle biti ogromne. Poklopite i ostavite da se kuvaju nekih 5 minuta i supa je gotova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs