TURSKA PILEĆA SUPA: Kremasta, zdrava i ukusna - nećete moći da prestanete da je jedete

Evo kako se u turskoj sprema najukusnija i najremastija domaća pileća supa

Recepti
Autor:
TURSKA PILEĆA SUPA: Kremasta, zdrava i ukusna - nećete moći da prestanete da je jedete
Foto: Printsceen/youtube

Potrebno je:

  • 1 pileća prsa
  • so, biber, suvi ruzmarin
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 štapića celera
  • 1 praziluk
  • 1 šargarepa
  • 1 crvena paprika
  • Malo brašna
  • Ulje
  • Voda
  • 100 grama testenine

Priprema: U dubljoj šerpi prodinstajte na masnoći jednu glavicu crnog luka, rendanu šargarepu, sitno seckan celer, sitno seckanu crvenu papriku, praziluk sitno seckan. Posolite i dodajte biber. Dodajte sitno seckan beli luk i 2 kašike brašna. Promešajte pa nalijte vode i kuvajte dok se sve ne ukrčka lepo.

Za to vreme piletinu iseckajte na sitno, uvaljajte je u brašno, so, biber i suvi ruzmarin. Pržite je dok ne porumeni, a onda je procedite i dodajte u gotovu supu. Dodajte u lonac i par listova lovora i sitno seckanu vezu svežeg peršuna.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs