Potrebno je:
- 1 pileća prsa
- so, biber, suvi ruzmarin
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 štapića celera
- 1 praziluk
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- Malo brašna
- Ulje
- Voda
- 100 grama testenine
Priprema: U dubljoj šerpi prodinstajte na masnoći jednu glavicu crnog luka, rendanu šargarepu, sitno seckan celer, sitno seckanu crvenu papriku, praziluk sitno seckan. Posolite i dodajte biber. Dodajte sitno seckan beli luk i 2 kašike brašna. Promešajte pa nalijte vode i kuvajte dok se sve ne ukrčka lepo.
Za to vreme piletinu iseckajte na sitno, uvaljajte je u brašno, so, biber i suvi ruzmarin. Pržite je dok ne porumeni, a onda je procedite i dodajte u gotovu supu. Dodajte u lonac i par listova lovora i sitno seckanu vezu svežeg peršuna.
Bonus video: