obavezno isprobajte!

NIKAKO NE BACAJTE BAJAT HLEB: Samo mu dodajte ovo i dobićete PREUKUSAN OBROK! (RECEPT)

Ako imate bajat hleb i mleveno meso ovo je odličan predlog za ručak ili večeru!

Recepti
Autor:
NIKAKO NE BACAJTE BAJAT HLEB: Samo mu dodajte ovo i dobićete PREUKUSAN OBROK! (RECEPT)
Foto: Printscreen Youtube / Home kitchen with Danny

Nemate više inspiraciju za ručak? Ako žeite nešto lako i brzo, a neverovatno ukusno, onda obavezno isprobajte ovo jelo sa mlevenim mesom. Ne bacajte bajat hleb, jer pored prženica, možete da ga iskoristite i za ručak koji će se pamtiti. Dodatna prednost je što nema puno prljavih sudova.

Sastojci:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 6 jaja
  • 250 ml mleka
  • 1 paradajz
  • 100 g tvrdog sira
  • stari hleb

Priprema:

Mleveno meso posolite, pobiberite, začinite kimom, timijanom i sitno seckanim crnim lukom. Sipajte i 100 ml mleka. Dobro promešajte. Sipajte u tiganj malo ulja, pa rasporedite mleveno meso po dnu. Potrudite se da oblikujte krug od mesa, a zatim okrenite da se isprži i druga strana. Preko stavite kriške hleba. Jaja posolite i pobiberite i dodajte150 ml mleka, pa umutite. Prelijte preko hleba. Poklopite i pecite 6 minuta na laganoj vatri. Zatim ponovo okrenite i poređajte kriške paradajza, pospite rendanim sirom i ponovo poklopite. Ostavite 3 minuta na laganoj vatri.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs