Predlog

RUČAK ZA DANAS: Domaćinske lazanje! (RECEPT)

Lazanje po domaćinski su sve što nam danas treba

Recepti
09:31h Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • kore lazanja
  • 200 gr ml. mesa
  • 100 gr suvog (šunka)
  • 1 veza mladog crnog luka
  • 1 veza belog luka
  • 50 ml ulja
  • 1 jaje
  • soli bibera..

Za bešamel sos:

  • 30 ml ulja
  • 2 kašike brašna
  • 450 ml vode ili mleka
  • 3 čena belog lujka
  • biber
  • so ili suvi začin
  • peršunov list

Priprema: Na ulju propržiti seckan crni i beli luk, dodati na kockice šargarepu, pa kad se uprži dodati mleveno meso i još malo pržiti. Dodati soli, bibera i peršunovog lista.. U šerpu sipati ulje, dodati 2 kašike brašna pa pržiti da porumeni. Dodati drobljen beli luk, i još malo pržiti. Dodavati vodu da bude ređi sos. Ubaciti rendan parmezan (kačkavalj). Posoliti, pobiberiti dodati peršun seckan. Manju tepsiju premazati uljem . Listove lazanja bariti oko 2 minuta i osušiti malo krpom. Poređai tna dno tepsije 2-3 lista lazanje, pa ubaciti nekoliko manjih kutlača sosa. Ponoviti još jednom isto. Na sredinu istresti nadev , dodati sos, i lazanje. Završavamo sa sosom.. Peći na 200 stepeni Celzijusa oko 60 min da se dobro zarumeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...