preukusna!

KREMASTA POSNA ČOKOLADNA TORTA: Idealna poslastica za Đurđevdan! (RECEPT)

Postaće vam jedna od omiljenih čokoladnih torti!

Recepti
Autor:
KREMASTA POSNA ČOKOLADNA TORTA: Idealna poslastica za Đurđevdan! (RECEPT)
Foto: Printscreen Youtube / Domaći Recepti

Bliži se Đurđevdan, a kako ove godine slava pada u petak, trpeza bi trebalo da bude posna. Zato smo za vas izdvojili ovu fenomenalnu kremastu tortu bez jaja i mleka!

Sastojci za koru:

  • 300 gr mlevenog keksa
  • 100 gr margarina
  • 100 ml bilo kojeg soka

Fil:

  • 1l vode ili sojinog mleka
  • 160 gr pudinga od vanile (4 kesice)
  • 10 kašika šećera
  • 250 gr margarina
  • 200 gr šećera u prahu ili po ukusu
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 100 – 200 gr čokolade ( kakao krem table, pazite na deklaraciju )
  • 150 gr šlaga
  • 300 ml gazirane vode
Posna torta
foto: Printscreen Youtube / Domaći Recepti

Prprema:

Pomešati puding i šećer sa malo hladne vode. Ostatak vode staviti na vatru da provri. Zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, pa dodati po želji malo ekstrakta od vanile, može i ne mora. Prekriti kesom ili folijom i ostaviti da se ohladi.

Dok se puding hladi, napravite koru. Keksu dodati otopljen margarin i sok, dobro izmešati kako bi keks bio svuda vlažan. Treba da je mrvičast. Istresti u kalup, rasporediti svuda, pa spatulom ili čašom svuda ispritiskati.

Kada se puding ohladio ( može i sat vremena u frižider, da bude čvršći ), umutiti margarin sa šećerom u prahu. Razbiti puding kako bi se posle lepše umutio. Dodati margarinu pola pudinga umutiti, pa dodati ostatak i opet umutiti.

Umutiti šlag sa gaziranom vodom pa dodati malo filu i sjediniti.

Zatim dodati orahe i rendanu čokoladu i sve sjediniti.

Ceo fil staviti preko kore, poravnati i staviti u frižider da se stegne, pa ostatkom šlaga raditi dekoraciju ili je uraditi odmah, po želji. Torta mora biti u kalupu dok se ne stegne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs