probajte

RUČAK ZA DANAS: Bosanska kalja, najlepše jelo od kupusa! (RECEPT)

Staro i tradicionalno jelo koje ćete stalno praviti

Recepti
13:17h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Bosanska kalja, najlepše jelo od kupusa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1,5 kg slatkog kupusa
  • 500 gr junetine
  • 500 gr jagnjetine
  • so, biber, mlevena paprika
  • 250 ml kiselog mleka
  • ulje

Priprema:

Kupus očistiti i iseći na kriške, ali ne do kraja, paziti da se glavica ne raspadne.

Meso iseći na krupnije komade, pa u šerpi složiti naizmenično meso i kupus.

Posoliti, pobiberiti, preliti sa malo ulja i vodom do polovine. Staviti na vatru, pustiti da vri oko pola sata, a zatim na tihoj vatri kuvati par sati.

Na kraju, zagrejati malo ulja i mlevene paprike, dodati kiselo mleko, pa sve preliti preko kalje i služiti.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs