PREDLOG

RUČAK ZA DANAS: Kremasti rižoto milaneze! (RECEPT)

Na ovakvom obroku bi vam pozavideli i Italjani

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Kremasti rižoto milaneze! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 600 ml pilećeg bujona
  • 15 niti šafrana
  • 4 kašike putera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 šolje pirinča
  • pola šolje belog vina
  • 1 crni luk
  • 50 g parmezana

Priprema:

U pola šolje vrućeg bujona dodajte šafran i ostavite sa strane. Ostatak bujona odžavajte toplim na laganoj temperaturi.

U dubljem tiganju propržite luk na dve kašike putera i maslinovom ulju dok ne zastakli.

U tiganj dodajte pirinač i sve dobro promešajte, pa nalijte sa vinom i kuvajte dok sva tečnost ne ispari. Dodajte supu sa šafranom i kuvajte sve oko dva minuta uz konstantno mešanje.

Postepeno dolivajte ostatak bujona i kuvajte dok pirinač ne omekne, ali vodite računa da se ne raskuva, otprilike oko 15 minuta.

Sklonite tiganj sa ringle, pa dodajte preostale dve kašike putera i parmezan i služite dok je još topao.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs