Sastojci:
- 600 ml pilećeg bujona
- 15 niti šafrana
- 4 kašike putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 šolje pirinča
- pola šolje belog vina
- 1 crni luk
- 50 g parmezana
Priprema:
U pola šolje vrućeg bujona dodajte šafran i ostavite sa strane. Ostatak bujona odžavajte toplim na laganoj temperaturi.
U dubljem tiganju propržite luk na dve kašike putera i maslinovom ulju dok ne zastakli.
U tiganj dodajte pirinač i sve dobro promešajte, pa nalijte sa vinom i kuvajte dok sva tečnost ne ispari. Dodajte supu sa šafranom i kuvajte sve oko dva minuta uz konstantno mešanje.
Postepeno dolivajte ostatak bujona i kuvajte dok pirinač ne omekne, ali vodite računa da se ne raskuva, otprilike oko 15 minuta.
Sklonite tiganj sa ringle, pa dodajte preostale dve kašike putera i parmezan i služite dok je još topao.
Prijatno!