UKUSNO I ZDRAVO

RUČAK ZA DANAS: Kuskus sa piletinom, ukusno tradicionalno jelo iz Tunisa! (RECEPT)

Kuskus se sastoji od sitnih granula durum pšenice, a kod nas se može naći u gotovo svim prodavnicama zdrave hrane. Jelo koje vam donosimo sprema se lako i brzo, a može da bude pravo osveženje na porodičnoj trpezi

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Kuskus sa piletinom, ukusno tradicionalno jelo iz Tunisa! (RECEPT)
Foto: Shuterstock

Sastojci:

  • 200 g kuskusa
  • 4 pileća bataka sa karabatakom
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kocka za supu
  • peršun
  • so, biber

Priprema:

Kocku za supu rastvorite u 700 mililitara vode i prelijte kuskus, potom ga poklopite da bi se natapao.

U tiganju na malo ulja propržite piletinu dok ne porumeni, zatim izvadite meso i propržite sitno seckani crni i beli luk.

Kuskusu dodajte izdinstano povrće, začinite biberom i dobro izmešajte viljuškom.

Prebacite ga u posudu za pečenje, prelijte sa 200 mililitara supe u kojoj se natapao, i poređajte piletinu po njemu.

Prekrijte folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni još dvadesetak minuta. Po želji servirajte posuto svežim peršunom.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs