PREDLOG ZA RUČAK

HILANDARSKI REZANCI: Najukusnije posno jelo koje ćete ikad probati!(RECEPT)

Idealan obrok za dane posta, gotov za pola sata

Recepti
Autor:
HILANDARSKI REZANCI: Najukusnije posno jelo koje ćete ikad probati!(RECEPT)
Foto: Shuterstock

Sastojci:

  • pakovanje posne testenine
  • maslinovo ulje
  • suncokretovo ulje
  • stari hleb
  • so
  • tahin

Priprema:

Obarite testeninu u ključaloj vodi, sa malo soli i zejtina. Skuvane i oceđene rezance, još dok su vrući, prelijte maslinovim uljem i blago proprženim mrvicama od hleba. U Hilandru se, a tako bi trebalo da bude i u svakoj kući, hleb nikad ne baca.

Pred serviranje, rezanci se preliju tahinom. Tako rezanci dobijaju ukus, ali i boju.

Ako tahin, pak, pravite sami, evo kako to možete učiniti:

200 g susama malo propečete u tiganju sa debljim dnom (ali strogo vodite računa da ne zagori susam, jer tahin onda bude gorkog ukusa). Proprženi susam stavljate u blender, dodajete malo maslinovog ulja, posolite, pa blendirate i tako postepeno sa uljem i mešanjem, dok se ne zgusne dovoljno da bi lepo mogao da se razmazuje.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs