Štednja

RUČAK ZA DANAS: Iskoristite ostatke hrane od novogodišnje noći i napravite čudo! (RECEPT)

Ne dozvolite da se u vašoj kući hrana baca. Iskoristite stari hleb, ali i ostatke iz frižidera i napravite savršen ručak

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Iskoristite ostatke hrane od novogodišnje noći i napravite čudo! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2,5dcl jogurta ili kefira
  • 1dcl ulja
  • 3 kašike brašna
  • malo praška za pecivo
  • 250gr stišnjene šunke
  • 300gr šampinjona
  • 250gr kačkavalja
  • 150gr kečapa
  • malo origana
  • malo bosiljka

Priprema:

Hleb iseći na 1 cm debljine. Jaja, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo i so umutiti. Parčad hleba umakati u pripremljenu smesu, pa slagati u veliki pleh od rerne koji smo obložili pek papirom, tako da pokrije dno. Šampinjone očistiti i iseći na listove, a salamu na trakice. Kačkavalj izrendati na krupno. Preko hleba rasporediti salamu, šampinjone i na kraju kačkavalj. Poprskati sa malo kečapa i posuti origanom. Peći u rerni na 200°C oko 15-20 minuta, dok blago ne porumeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs