Isprobajte

RUČAK ZA DANAS: Junetina na mađarski! (RECEPT)

Naš današnji predlog je sočna junetina u zanimljivom sosu

Recepti
08:51h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Junetina na mađarski! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 70 dag junećih odrezaka
  • 10 dag suve slanine
  • 1/2 kg crvenog luka
  • 4-5 čena belog luka
  • 2 kašika mlevene crvene slatke paprike
  • 1/2 kaške mlevene crvene ljute paprike
  • malo čilija
  • limunova korica
  • 1/2 zelene paprike na sitno iseckane
  • 1-2 paradajza ili pelati iz konterve ili
  • 2 kašike koncentrata paradajza iz tube
  • 2 dcl belog vina
  • 1goveđa kocka za supu
  • malo suvog začina
  • malo maslaca i maslinova ulja
  • biber i so
  • peršun i list celera
  • lovorov list
  • ako se nema paprike dodam 1 kašiku ajvara

Priprema: Juneće odreske istući čekićem, posoliti pa ispržiti na maslacu oko 5 minuta sa svake strane. Sitno seckanu slaninu isto prepržiti. Odreske i slaninu staviti sa strane a u postojeću masnoću staviti još 1 kašiku maslinovog ulja, luk sitno i krupno sečen i šećer, pa ostaviti da se dinsta. Vratiti meso u posudu za pečenje, dodati isceđen beli luk i 2 kašike crvene mlevene slatke paprike. Promešajte i kratko dinstajte. Zatim dodajte zelenu papriku secaknu na sitne kockice, 2 kašike koncentrata paradajza, usitnjeni paradajz sveži ili pelate iz konzerve, 2-3 dcl goveđe supe koju ste prethodno pripremili od kocke za supu i lovorov list, suvi začin i sve ostale gore navedene sastojke. Ako je potrebno doliti i malo vode jer tokom kuvanja uvri voda.

Kad skoro uvri smesa smanjite vatru i kuvajte pokriveno dok meso skroz ne omekša (oko 1h i 30 min). Povremeno promešajte, te dosolite ako treba. Pre posluživanja pospite seckanim peršunovim lišćem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs