Potrebno je:
- 70 dag junećih odrezaka
- 10 dag suve slanine
- 1/2 kg crvenog luka
- 4-5 čena belog luka
- 2 kašika mlevene crvene slatke paprike
- 1/2 kaške mlevene crvene ljute paprike
- malo čilija
- limunova korica
- 1/2 zelene paprike na sitno iseckane
- 1-2 paradajza ili pelati iz konterve ili
- 2 kašike koncentrata paradajza iz tube
- 2 dcl belog vina
- 1goveđa kocka za supu
- malo suvog začina
- malo maslaca i maslinova ulja
- biber i so
- peršun i list celera
- lovorov list
- ako se nema paprike dodam 1 kašiku ajvara
Priprema: Juneće odreske istući čekićem, posoliti pa ispržiti na maslacu oko 5 minuta sa svake strane. Sitno seckanu slaninu isto prepržiti. Odreske i slaninu staviti sa strane a u postojeću masnoću staviti još 1 kašiku maslinovog ulja, luk sitno i krupno sečen i šećer, pa ostaviti da se dinsta. Vratiti meso u posudu za pečenje, dodati isceđen beli luk i 2 kašike crvene mlevene slatke paprike. Promešajte i kratko dinstajte. Zatim dodajte zelenu papriku secaknu na sitne kockice, 2 kašike koncentrata paradajza, usitnjeni paradajz sveži ili pelate iz konzerve, 2-3 dcl goveđe supe koju ste prethodno pripremili od kocke za supu i lovorov list, suvi začin i sve ostale gore navedene sastojke. Ako je potrebno doliti i malo vode jer tokom kuvanja uvri voda.
Kad skoro uvri smesa smanjite vatru i kuvajte pokriveno dok meso skroz ne omekša (oko 1h i 30 min). Povremeno promešajte, te dosolite ako treba. Pre posluživanja pospite seckanim peršunovim lišćem.