Recepti sa Stilom

Kisela čorba

Luk oljuštite, iseckajte i skuvajte zajedno s glavom i repom ribe u litar i po vode.
Recepti
21:02h
Kisela čorba
Kisela čorba, Foto: Shutterstock
  • 90 minuta
  • Teško
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 1kg očišćenog šarana
  • 400g kiselog kupusa
  • 3 Crnog luka
  • aleve paprike

Ostavite da se malo ohladi, pa ocedite. Glavu ribe izvadite, pa sa nje skinite meso i dodajte u čorbu. Prokuvajte, pa dodajte alevu papriku. Iseckan kupus prelijte čorbom tako da ogrezne, poklopite i kuvajte dok ne omekša. U međuvremenu, ribu isecite na osam komada, dodajte je kupusu, prelijte preostalom čorbom i kuvajte još desetak minuta.

SavetAko želite pikantniji ukus, u čorbu možete dodati ljutu papričicu ili sok od jednog limuna

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs