probajte

PUDING OD STAROG HLEBA: Zapišite ovaj starinski britanski recept - svideće vam se!

Stari britanski recept o pudingu od hleba pokazuje kako iskoristiti stari hleb, ali ujedno i sprečiti bacanje hrane.

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Ova poslastica se može jesti hladna, ali se izvorno servira i mnogo je ukusnija kada se jede topla.

Sastojci:

  • 1 vekna starog hleba
  • 300 ml mleka
  • 300g suvog mešanog voća
  • 1 dunja ili jabuka (sa ljuskom)
  • 1 kašika braon šećera
  • 40g praška za pecivo
  • 2 jaja
  • nekoliko kapi isceđenog limuna
  • 1 kašičica cimeta
  • 100g otopljenog putera
  • šećer u prahu za serviranje
  • sladoled ili krem za serviranje

Priprema:

Zagrejati rernu na 170 stepeni. Podmazati pleh, po mogućstvu bi bilo najbolje da bude četvrtastog oblika.

Prvo treba iseći stari hleb, sa sve koricom. Sitne komadiće hleba potom umočiti u mleko i držati oko 10 minuta dok se ne stvori kremasta smesa.

U tu smesu dodati narendanu dunju ili jabuku, potom ostale sastojke i polovinu otopljenog putera i onda dobro izmešati.

Smesu sipati u pleh i površinu zaliti ostatkom otopljenog putera.

Peći na sredini rerne između sat i 15 minuta do sat i po.

Kada poslastica bude pečena posuti šećerom u prahu i servirati toplu sa sladoledom ili kremom (opciono).

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

pudingrecept

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...