Savršen slatkiš

Koh od pirinča: Zaboravljeni dezert našeg detinjstva! (RECEPT)

Sprema se brzo i lako

Recepti 22.01.2021. - 15:55h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 3 jaja, 200 g pirinča, 50 g suvog grožđa, kockica maslaca, šećer po želji, malo cimeta, korica limuna, 200 ml mleka, 100 ml vode.

Priprema: Pirinač dobro oprati i skuvati. Na šolju pirinča od 200 g dodati 2 šolje mleka i šolju vode. Znači 3:1 tečnosti (vode ili mleka).

 

U skuvan pirinač dodati suvo grožđe, koricu limuna, šećer po želji, malo cimeta. Jaja umutiti, dodati malo šećera pa polako dodavati u prohlađen pirinač. Polako izmešati.


Pleh prečnika 22 cm podmazati maslacem i posuti brašnom. Istresti pirinač u pleh i poravnati. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Seći prohlađen.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...