brzinska poslastica

Kolač od pomorandže i maslinovog ulja: Neopisivo sočan i mekan, zasladiće vam snežni dan! (RECEPT)

Ovaj recept je tako jednostavan, brzo se priprema, a neverovatno je ukusan

Recepti
Autor:
Kolač od pomorandže i maslinovog ulja: Neopisivo sočan i mekan, zasladiće vam snežni dan! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna
  • 350 g šećera
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičica sode bikarbone
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • 300 ml maslinovog ulja
  • 300 ml mleka
  • 3 jaja
  • 1 kašika narendane korice pomorandže
  • 60 ml soka od pomorandže
  • 50 ml likera od pomorandže

Bečka čokoladna torta: Neprevaziđeni klasik austrijske kuhinje! (RECEPT)

kolač od pomorandže
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, a kalup za torte razmere 22 ili 24 cm namastite i pobrašnite ili ga obložite papirom za pečenje.
  • Pomešajte brašno, šećer, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
  • U drugoj posudi umutite jaja pa sipajte maslinovo ulje, mleko, liker i sok i koricu pomorandže.
  • Ubacite suve sastojke pa još kratko mutite, sve dok ne dobijete glatku smesu.
  • Sipajte je u pripremljen kalup i pecite oko sat vremena, sve dok vrh ne
  • poprimi zlatnu boju.

Aromatični desert koji Italijani jedu za doručak: Mekan, ukusan i pahuljast, dušu dalo uz kafu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs