Sastojci:
- 3 jaja na sobnoj temperaturi
- 250 g šećera
- 180 ml maslinovog ulja ili suncokretovog ulja
- 250 ml mleka
- 2 kašičice sveže narendane korice limuna
- 150 ml sveže isceđenog limunovog soka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 400 g glatkog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašičice mlevenog anisa
- Šećer u prahu za ukrašavanje
Limončelo tiramisu: Italijanski dezert koji se topi u ustima! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, pa premažite maslacem mali kalup za kuglof.
- Umutite jaja i šećer dok ne postanu svetla i pahuljasta, oko tri minuta.
- Dodajte maslinovo ulje, mleko, koricu limuna, limunov sok i ekstrakt vanile u posudu, pa ponovo mutite na srednjoj brzini dok ne postane glatko i sjedini se.
- U tečne sastojke dodajte brašno, prašak za pecivo i začine pa mutite mikserom na maloj brzini.
- Sipajte testo u pripremljenu posudu i pecite oko 50 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte ne izađe bez mrvica.
- Pažljivo okrenite kolač na rešetku i ostavite sa straneda se ohladi.
- Pospite šećerom u prahu i poslužite.
Ledena pita sa vanilom: Nema joj revne - jednostavna, sočna i kremasta!(RECEPT)