Sastojci:
– 12 kora za pitu – 1 l mleka – 3 kesice pudinga od vanile – 5 kašika šećera – 1 vanilin šećer
Za premazivanje:
– 3 jaja – 100 ml ulja – 3 kašike šećera
Za preliv:
– 500 g šećera – 500 ml vode – 1 vanilin šećer
Priprema:
Od litre mleka odvojiti malo za puding. Ostatak mleka staviti na riglu sa šećerom i vanilin šećerom da provri. Ukuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti puding da se prohladi.
Za preliv sve sastojke staviti u šerpicu i kuvati dok ne provri. Kada provri ostaviti da vri još desetak minuta na srednjoj temperaturi, skloniti sa ringle i ostaviti da ohladi.
Umutiti jaja se šećerom i uljem za premaz. Prvu koru premazati, pa preko nje staviti drugu koru koju takođe treba premazati. Drugu koru preklopiti trećom i na jedan duži kraj rasporediti četvrtinu pudinga.
Uviti u rolat i složiti u podmazan pleh. Postupak ponoviti i sa ostalim korama i filom. Premazati rolate sa malo ulja i peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta.
Pečenu, toplu, pitu preliti hladnim prelivom i ostaviti da se lepo ohladi. Iseći na parčiće i poslužiti je hladnu.
(Stil.kurir.rs/milicinakuhinja.blogspot.ba)