iZDAŠAN

Bogat božićni kolač: Topi se u ustima! (RECEPT)

Ovo divno čudo ukrasiće vam božićnu trpezu, ali i nahraniti ukućane

Recepti 06.01.2021. - 13:57h Autor: Stil/ Igy the cook
Foto: IGY THE COOK

Sastojci:

 

80 gr suvih kajsija

80 gr suvih dunja

80 gr suvih jagoda

80 gr suvih višanja

80 gr suvog grožđa

kora limuna i pomorandže

muskatni orah

so

2 karnfilića

50 gr šećera

220 gr brašna

200 gr putera

vanilin ekstrakt

200 ml vode

2 jaja

10 gr praška za pecivo

100 gr oraha i lešnika

 

Priprema: Iseckajte suvo voće, stavite u šerpu, nalijte vodom, stavite puter i šećer. Neka vri 3-4 minuta. Ohladite. Dodajte jaja, brašno, orađaste plodove, i začine po ukusu. Cimet, muskatni orah, vanilin ekstrakt.

 

Dodajte koru od limuna i pomorandže. Stavite brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešajte, ulijte u pleh koji je obložen papirom za pečenje.

Pecite na 160 c - 60-70 minuta. Po želji prelijte sa malo konjaka ili sa likerom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...