ZALJUBIĆETE SE NA PRVI ZALOGAJ

Mlečna kokos torta za sve prilike: Savršena svečana poslastica! (RECEPT)

Savršen dezert pun kremastog fila

Recepti
Autor:
Mlečna kokos torta za sve prilike: Savršena svečana poslastica! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 300 g turskog keksa, 200 ml mleka.

Za fil: 1 l mleka, 1 puding od slatke pavlake, 60 g gustina, 8 punih kašika šećera, 2 vanil šećera, 100 g kokosa, 10 g želatina u granulama, 200 ml slatke pavlake.

Za dekoraciju: 2 kesice krem šlaga od čokolade, 100 ml mleka, 50 g čokolade za kuvanje.

Priprema: Od celokupne količine mleka odvojiti 100 ml i u njega dodati zelatin u granulama te pomesati i ostaviti da nabubri. Od preostale količine mleka izdvojiti još 200 ml pa razmutiti u njemu puding sa ukusom slatke pavlake i gustin.

Ostatak mleka sipati u šerpu, dodati vanilin šećer i šećer pa kuvati dok ne proključa. Potom sipati razmućenu smesu sa pudingom i gustinom i nadalje kuvati. Neprekidno mešati dok se ne zgusne i u skuvani fil umešati kokos i nabureli želatin.

Fil mešati dok se želatin ne otopi a zatim ga ostaviti po strani dok se potpuno smesa ne ohladi. Kašiku po kašiku dodati umućenu slatku pavlaku. Mutiti mikserom dok se ne sjedini.

Turski keks na kratko umakati u mleko i slagati ga na tacnu za posluživanje. Oblikovati pravogaonik od 15 komada keksa. Preko podloge od keksa naneti 4 fila od kokosa. Isti postupak filovanja (red keksa - red fila) ponoviti još 4 puta. Krem šlag od čokolade umutiti sa mlekom i njime premazati filovanu tortu.

Čokoladu rastopiti na pari i poprskati je preko krem šlaga. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs