Sastojci:
- 1 pile
- 2 glavice luka
- 4-5 šargarepe
- 3 peršuna
- 1 paškanat
- 1 manji celer
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 2 kašike soli
- 1 kašičica šećera

Priprema:
- U ekspres lonac (može i običan) od 5 l staviti pile, dodajte povrće i začine i sipajte vode da prekrije sve sastojke, pa zatvoriti lonac.
- Kada provri, smanjite vatru i kuvajte još ½ sata i isključite. Ako kuvate u običnom loncu onda kuvanje duže traje.
- Nakon otvaranja lonca supu procedite kroz cediljku i dodajte domaću testeninu ili knedle.Za bolji ukus dodajte malo mlevenog bibera i bosiljak.
- Kuvanu šargarepu i zelen sitno iseckajte i dodajte u supu.
- Pre služenja u vrelu supu dodajte sitno seckan svež peršunov list.
Rimske njoke: Kraljevski prilog dostojan svake trpeze! (RECEPT)