savršenSTVO UKUSA

Oblande sedmo nebo: Kremasto savršenstvo, pravi raj za nepca! (RECEPT)

Donosimo vam recept za oblande koje ćete smazati za tren

Recepti
16:43h Autor:
Foto: PrintscreenJutjub/Domaći Recepti

Sastojci:

 

  • 8 jaja
  • 20 kašika šećera
  • 100 kokosa
  • 150 gr mlevenog keksa
  • 3 kašike brašna
  • 150 gr čokolade
  • 200 gr margarina ili maslaca
  • 2 lista oblande

 

Glazura:

 

  • 150 gr čokolade
  • 3-4 kašike ulja

 

Kolač sa jabukama i orasima: Toliko sočan, mirisan i ukusan da ćete se zaljubiti na prvi griz! (RECEPT)

Priprema:

 

  • Zagrejte rernu na 180 stepeni.
  • Umutite 4 belanca u čvrst sneg sa 6 kašika šećera.
  • Dodajte 1 kašiku brašna i mleveni keks, pa sve umutite.
  • Na pleh od rerne stavite oblandu, pa je premažite ovom smesom i razvucite.
  • Pecite 13 minuta, a dok se korica peče praviti drugu.
  • Umutite 4 belanca sa 6 kašika šećera u jaku penu, te dodajte kokos i 2 kašike brašna.
  • Sve sjedinite, pa premažite drugi list oblande.
  • Izvadite prvi pečeni list, i odmah stavite drugi da se peče. 
  • U manju šerpu dobro umutite žumanca i 8 kašika šećera.
  • Manju šerpu stavite na veću u kojoj je voda, oko 2 cm.
  • Od momenta kada voda provri kuvajte 10 minuta uz mešanje, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi.
  • Sklonite sa vatre da se hladi uz povremeno mešanje.
  • Penasto ulupajte omekšali maslac ili margarin pa fil od čokolade dodajte i sve umutite.
  • Na prvu koricu od keksa, namažite čokoladi fil, pa preklopite drugom  kokos koricom, koju ćete okrenuti naopako.
  • Staviti preko neku tepsiju, pa u tacnu neko opterećenje kako bi se oblanda izravnala.
  • Otopite na baš laganoj vatri na šporetu ili mikrotalasnoj čokoladu za glazuru sa 3 – 4 kašike ulja pa prelijte preko lista oblande.
  • Ostavite da se sve dobro ohladi, pa seckajte i služite.

 

Tiramisu od kestena: Najkremastiji i najsavršeniji desert koji će istopiti vaša srca! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...