Sastojci:
- 100 g omekšalog maslaca
- 100 g šećera
- 100 g smeđeg šećera
- 2 jaja
- ¼ kašičice ekstrakta vanile
- 150 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- ¼ kašičice soli
- 2 oguljene i naseckane jabuke
- 50 g naseckanih oraha
Nedoljivo kremasto savršenstvo: Afrika torta će zauvek zarobiti vaše srce!(RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, te kalup za pečenje obložite papirom za pečenje ( najbolje kalup za torte razmere 22 cm).
- U velikoj posudi umutite omekšali maslac i šećer, električnom mikserom na srednjoj brzini dok ne postanu lagani i pahuljasti.
- Umutite jedno po jedno jaje, te dodajte vanilu, brašno, prašak za pecivo, cimet i so.
- Dodajte seckane jabuke i orahe.
- Smesu izlijte u kalup za pečenje.
- Pecite 40 do 45 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte kolača ne izađe čista.
- Ohladite oko 10-15 minuta, a onda topli kolač iseckajte na kriške i poslužite.
Napravite savršen dezert od starog hleba: Probajte da se zadržite na jednom parčetu! (RECEPT)