fantazija ukusa

Tiramisu od kestena: Najkremastiji i najsavršeniji desert koji će istopiti vaša srca! (RECEPT)

Donosimo vam fantastičan tiramisu u novom ruhu

Recepti
Autor:
Tiramisu od kestena: Najkremastiji i najsavršeniji desert koji će istopiti vaša srca! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za 4 osobe:

  • 24 Piškote
  • 2 lista želatina
  • 200 g kesten-pirea
  • 200 g maskarpone sira
  • 130 ml hladne kafe
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 ml pavlake
  • 70 ml mleka
  • 3 kašike ruma
  • 2 kašike kakaa
  • 60 g šećera

Kolač sa jabukama i orasima: Toliko sočan, mirisan i ukusan da ćete se zaljubiti na prvi griz! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • U hladnoj vodi omekšajte želatin.
  • Odmrznite kesten-pire i pomešajte sa 50 g šećera, 2 kašike ruma i maskarponeom ili mladim sirom.
  • Mleko kratko prokuvajte sa vanilin šećerom, te sklonitie sa vatre.
  • Rastopljeni želatin dodajte u mleko, promešajte i ostavite da se prohladi.
  • U prohlaðen želatin dodajte 3 kašike kesten-pirea, pomešajte i sjedinite sa ostatkom kesten-pirea.
  • Pavlaku čvrsto umutite i dodajte u smesu sa želatinom čim počne da se steže.
  • Kafu pomešajte sa ostatkom šećera i ruma.
  • Pravougaonu formu visoku 5 cm (zapremine oko 1 l) nakvasitie hladnom vodom.
  • Osam piškota poređajte popreko po dnu forme i natopite sa 1/3 mešavine kafe, te premažite sa 1/3 krema.
  • Stavite još osam piškota po dužini, natopite polovinom preostale kafe i pokrijte polovinom preostalog krema.
  • Na kraju poređajte popreko ostatak piškota, natopite preostalom kafom i premažite preostalim kremom.
  • Tiramisu ostavite u frižider najmanje 5 sati dase hladi
  • Pre služenja pospite kakaom u debljem sloju.

Nedoljivo kremasto savršenstvo: Afrika torta će zauvek zarobiti vaše srce!(RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs