Sastojci:
- 8 jaja
- 20 kašika šećera
- 100 kokosa
- 150 gr mlevenog keksa
- 3 kašike brašna
- 150 gr čokolade
- 200 gr margarina ili maslaca
- 2 lista oblande
Glazura:
- 150 gr čokolade
- 3-4 kašike ulja
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni.
- Umutite 4 belanca u čvrst sneg sa 6 kašika šećera.
- Dodajte 1 kašiku brašna i mleveni keks, pa sve umutite.
- Na pleh od rerne stavite oblandu, pa je premažite ovom smesom i razvucite.
- Pecite 13 minuta, a dok se korica peče praviti drugu.
- Umutite 4 belanca sa 6 kašika šećera u jaku penu, te dodajte kokos i 2 kašike brašna.
- Sve sjedinite, pa premažite drugi list oblande.
- Izvadite prvi pečeni list, i odmah stavite drugi da se peče.
- U manju šerpu dobro umutite žumanca i 8 kašika šećera.
- Manju šerpu stavite na veću u kojoj je voda, oko 2 cm.
- Od momenta kada voda provri kuvajte 10 minuta uz mešanje, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi.
- Sklonite sa vatre da se hladi uz povremeno mešanje.
- Penasto ulupajte omekšali maslac ili margarin pa fil od čokolade dodajte i sve umutite.
- Na prvu koricu od keksa, namažite čokoladi fil, pa preklopite drugom kokos koricom, koju ćete okrenuti naopako.
- Staviti preko neku tepsiju, pa u tacnu neko opterećenje kako bi se oblanda izravnala.
- Otopite na baš laganoj vatri na šporetu ili mikrotalasnoj čokoladu za glazuru sa 3 – 4 kašike ulja pa prelijte preko lista oblande.
- Ostavite da se sve dobro ohladi, pa seckajte i služite.
Tiramisu od kestena: Najkremastiji i najsavršeniji desert koji će istopiti vaša srca! (RECEPT)