Prelepo

5 vrsta posnog predjela: Za bogatu slavsku trpezu! (RECEPT)

Posna trpeza može da bude bogata i dekorativna kada imate prave recepte

Recepti 09.11.2020. - 11:53h Autor: Stil/ Letina kuhinja
Foto: Letina kuhinja

Punjene pečurke

 

Pečurke očistiti i iseckati im drške. Iseći na sitno praziluk, luk i drške i propržiti u malo ulja. Zatim ih napuniti i dodati posni kačkavalj odozgo. Peći u rerni 20 minuta na 180 stepeni.

 

Salata od oslića

 

500gr oslića skuvati i izmrviti. Začiniti po ukusu / so, biber, suvi začin, dodati 100ml ulja i 2 praziluka. Sjediniti i ostaviti da se ohladi.

 

Korpice sa ajvarom

 

U 300gr brašna dodati ravnu kafenu kašičicu praška za pecivo, posoliti. Dodati 100ml ulja i 100ml mineralne vode i 2-3 kašike ajvara i sitno seckan sveži peršun. Sjediniti i umesti glatko testo. Razviti. Iseći krugove pa staviti na kalup da se peku 20-25min na 180 stepeni. Polovinu korpica puniti ajvarom, a ostatak posnim majonezom u koji smo stavili skuvan grašak.

Proja stanglice

 

1 čašu pšeničnog brašna, 1 čašu kukuruznog, malo praška za pecivo i malo soli sjediniti. Dodati čašu mineralne vode i 50ml ulja. Proju peći 25min na 180 stepeni. Kada se ispeče iseći na štanglice.

 

Šarene kuglice krompira

 

Umalo ulja propržiti crni i crveni luk i kiselu papriku. Dodati tri kuvana krompira i sve lepo izmrviti i sjediniti. Ubaciti 15gr posnog margarina i malo suvog začina. Podeliti smesu i u jedan deo dodati rendanu cveklu. Praviti kuglice.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...