Morate da probate

Milibrot kiflice sa topljenom čokoladom: Ovo slatko pecivo nema konkurenciju! (RECEPT)

Obožavaćete ih cela porodica

Recepti
Autor:
Milibrot kiflice sa topljenom čokoladom: Ovo slatko pecivo nema konkurenciju! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 500-550 g brašna, pola kockice kvasca, 1 jaje, 3 žumanca, 120 g šećera, 200 ml svežeg mleka, nekoliko kapi esktrakta vanile, 1 rendana kora limuna, 70 g putera, 200 g otopljene čokolade.

Za premazivanje: 1 jaje, šećer za posipanje.

Priprema: Ugrejati sveže mleko i izmrviti kvasac, dodati 1 supenu kašiku šećera i 2-3 supene kašike brašna. Ostaviti da se aktivira oko 10 minuta.

U posudi umutiti jaje, žumanca i šećer dok se ne dobije gust krem. Zatim dodati vanilu i koru limuna.

U drugoj posudi prosejati brašno, napraviti udubljenje i sipati nadošao kvasac, smesu sa jajima, prstohvat soli i početi sa mešenjem. Testo treba da bude mekano, ali da se ne lepi.

Nakon toga se mesi uz postepeno dodavanje putera. Kad se sve lepo spoji, ostaviti testo na toplom dok se ne udvostruči. Desto veoma dugo raste, ali možete ga staviti u rernu na 50 stepeni i ubrzati proces.

Od gotovog testa kidati loptice i razvlačiti krugove koje treba seći na 8 trouglova. Na svaki staviti po jednu kašičicu otopljene čokolade, uvijati u kiflice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.

Ponovo sačekati da nadođe (ovaj put će brže), premažite umućenim jajetom i pospite šećerom. Pecite u ugrejanoj rerni na 160-170 stepeni sa ventilatorom oko 30 minuta. Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs