NEODOLJIVO KREMAST I OSVEŽAVAJUĆ

Čiz kejk od bresaka i manga: Kombinacija ukusa od koje zastaje dah! (RECEPT)

Ovaj lagani letnji kolač u kombinaciji sa mangom i breskvama je naprosto neodoljiv.

Recepti
Autor:
Čiz kejk od bresaka i manga: Kombinacija ukusa od koje zastaje dah! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

Za fil

  • slatka pavlaka - 500 ml
  • krem sir neutralni - 400 grama
  • sveže mleko - 80 ml
  • želatin- 6 listova
  • mango - 1/2 voćke
  • šećer - 120 g

Za koru

  • keks sa maslacem - 200 g
  • maslac 125 g

Za preliv

  • mango - 1/2 voćke
  • breskve - 1 komad, velika, zrela
  • šećer - 3 - 4 supene kašike
  • želatin - 2 lista

Priprema:

Sameljite keks u blenderu ili smrvite oklagijom, tako što ga stavie u čistu najlon kesu i prelazite preko, pritiskajući jako oklagijom. Rastopite maslac i pomešajte sa keksom. Rasporedite u kalup za čiz kejk, lagano pritiskajte kašikom. Stavite u frižider.

Stavite pavlaku na vatru, dodajte mleko i šećer i čim tečnost provri stavite krem sir i mešajte dok se ne rastopi. Da bi smesa brže postala homogena možete koristiti žicu, da bi bilo brže.

Skinite sa vatre i ostavite na kratko, dok za to vreme potapate želatin prema uputsvu za upotrebu (obavezno u hladnoj vodi). Stavite ga u smesu i promešajte. Rastvara se odmah. Nikad ne stavljajte želatin u vrelu tečnost zato što može izgubiti svojstva.

Stegnut čizkejk prelijte filom od manga i bresaka. Ispasirajte dve vrste voća i rastvorite šećer u pireu. Količina je odokativna, zato što zavisi koliko je voće slatko, zato probajte i procenite, dodajte više ili manje.

Ponovo potopite listove želatina u hladnu vodu (kod mene bude za 2-3 minuta). Ugrejte malo vode (ne treba da provri) i rastopite želatin u njoj. Sipajte u smesu od voća i promešajte.

Stavite tanak sloj voćne smese preko čiz kejka i ponovo stavite u frižider da se želatin stegne. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata pre služenja.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs