Potrebni sastojci:


-Korica

  • 200g mlevenog keksa (može mrvljeni ali možete da kupite i ceo pa sami da ga meljete. U tom slučaju izmeljete ceo keks, nemojte odvajati keks od fila)
  • 60g krem sira (ako sami meljete oreo, dosta vam je 30g)
  • 60g istopljenog putera
  • 1 kašika prah šećera


-Fil

Ganaš

1. Borovnice, šećer i limunov sok staviti u šerpicu. Kada proključa, kuvati još 2-3 minuta, ispasirati ili izgnječiti i staviti sa strane da se potpuno ohladi.


2. Za koricu pomešati sve sastojke, utisnuti u kalup prečnika 20cm i odložiti u frižider.


3. Za fil miskerom umutiti krem sir, prah šećer i vanilu. Dodati slatku pavlaku i mutiti dok fil ne postane čvrst. Dodati ohlađene borovnice i umutiti i njih. Na kraju u fil dodati i kremfiks. Fil stvarno treba biti čvrst.


4. Fil zatim rasporediti preko korice i vratiti u frižider dok se priprema ganaš.


5. Za ganaš pomešati slatku pavlaku i čokolade. Kuvati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini, zatim preliti preko fila, ukrasiti po želji i staviti tortu u frižider na hlađenje najmanje tri sata.

(Stil.kurir.rs/Slatkadomaćica)

Kombinacija čokolade i svežih sočnih borovnica će vas ostaviti bez teksta.