Potrebni sastojci:
-Korica
- 200g mlevenog keksa (može mrvljeni ali možete da kupite i ceo pa sami da ga meljete. U tom slučaju izmeljete ceo keks, nemojte odvajati keks od fila)
- 60g krem sira (ako sami meljete oreo, dosta vam je 30g)
- 60g istopljenog putera
- 1 kašika prah šećera
-Fil
- 200g svežih ili zaleđenih borovnica
- 30g šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 300g krem sira
- 250ml slatke pavlake
- 80g prah šećera
- 1 kašičica arome vanile
- 2 kesice kremfixa
Ganaš
- 50g crne čokolade
- 50g mlečne čokolade
- 80g slatke pavlake
1. Borovnice, šećer i limunov sok staviti u šerpicu. Kada proključa, kuvati još 2-3 minuta, ispasirati ili izgnječiti i staviti sa strane da se potpuno ohladi.
2. Za koricu pomešati sve sastojke, utisnuti u kalup prečnika 20cm i odložiti u frižider.
3. Za fil miskerom umutiti krem sir, prah šećer i vanilu. Dodati slatku pavlaku i mutiti dok fil ne postane čvrst. Dodati ohlađene borovnice i umutiti i njih. Na kraju u fil dodati i kremfiks. Fil stvarno treba biti čvrst.
4. Fil zatim rasporediti preko korice i vratiti u frižider dok se priprema ganaš.
5. Za ganaš pomešati slatku pavlaku i čokolade. Kuvati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini, zatim preliti preko fila, ukrasiti po želji i staviti tortu u frižider na hlađenje najmanje tri sata.
(Stil.kurir.rs/Slatkadomaćica)