Probajte

MEKSIČKA ČORBA: Pikantna, ukusna, a pravi se od samo nekoliko sastojaka! (RECEPT)

Savršena za letnje dane, pravi se brzo i od malo sastojaka - uspeva svaki put.

Recepti
MEKSIČKA ČORBA: Pikantna, ukusna, a pravi se od samo nekoliko sastojaka! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 crvene paprike
  • 3 paradajza
  • 1 kašika ulja
  • 1 luk
  • 2 kašike brašna
  • 1,5 l bistre pileće supe
  • so
  • biber

Priprema:

Paprike prepolovite, očistite, odrežite i sačuvajte 4 tanke trake, a ostatak krupnije isecite. U velikoj posudi na laganoj vatri pržite luk i paprike dok ne omekšaju, dodajte brašno i pržite 2 minuta, neprestano mešajući. Postepeno dosipajte supu, zatim paradajz, so i biber.

Pustite da provri, poklopite i 20 minuta kuvajte na laganoj vatri, povremeno mešajući. Sklonite posudu s vatre, a kada se čorba ohladi izmiksirajte je dok ne dobijete glatku smesu.

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs