Prava stvar

Najbolji recept za domaći džem od jagoda: Brzo i lako! (RECEPT)

Počele su da pristižu i prve jagode.  Naoružajte se dobrim receptima

Recepti 07.05.2020. - 18:09h Autor: Stil/ Letina kuhinja
Foto: Letina kuhinja

Sastojci: 3kg jagoda, 1,5kg kristal šećera; 1 limun.

 

Priprema: Jagode očistiti, oprati, iseckati sitno. Trećinu iseckanih jagoda poređati po činiji, pa staviti šećer odozgo, ponavljati proces dok imamo jagoda i šećera.

 

Ostaviti desetak minuta da jagode puste sok. Takvu smesu presuti u šerpu i započeti kuvanje. Nakon pola sata kuvanja dodati limun. Kada počne da ključa skidati kašikom penu. Nastaviti kuvanje do željene gustine.

 

Tegle oprati i staviti u rernu na 90 stepeni.

 

Vreo džem stavljati u vrele tegle. Lepo zatvoriti. Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...