Sastojci:
- 4 limuna
- 250 grama mlevenih badema
- 6 velikih jaja
- 1 kašičica praška za pecivo
Japanska torta od samo 5 sastojaka koja se ne peče: Neobična, a privlačna i ukusna! (RECEPT, FOTO)
Priprema:
- Limunove stavite u posudu pa ih prelijte hladnom vodom da ih pokrije.
- Poklopite i stavite na laganu vatru da se krčkaju sat vremena.
- Nakon toga, sklonite s ringle i ostavite još pola sata poklopljene u posudi.
- Zagrejte rernu na 190 Celzijusa, te premažite maslacom kalup za tortu razmere 20 ili 22 cm.
- Naseckajte limunove na tanko, pa ih usitnite u blenderu kao pire.
- Jaja umutite sa šećerom, dodajte pire od limuna, a na kraju i mešavinu samlevenih badema i praška za pecivo.
- Dobro promešajte drvenom kašikom, pa prelijte smesu u pripremljeni kalup da se peče 20 minuta.
- Prekrijte kolač folijom, smanjite temperaturu na 180 Celzijusa i pecite još pola sata do 40 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.
- Ostavite kolač u kalupu pola sata da se ohladi.
- Zatim ga izvadite iz kalupa, te sačekajte da se ohladi do kraja pre seckanja deserta.
Savršena torta sa jagodama: Vreme je za laganije teksture i osvežavajuć ukus! (RECEPT)