odličan je

Kolač od limuna i badema bez brašna: Sočan i mekan desert, savršeno iznenađenje za celu porodicu! (RECEPT)

Intenzivan ukus oboriće vas s nogu na prvi zalogaj

Recepti 12.04.2020. - 14:37h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • limuna
  • 250 grama mlevenih badema
  • 6 velikih jaja
  • 1 kašičica praška za pecivo

 

Japanska torta od samo 5 sastojaka koja se ne peče: Neobična, a privlačna i ukusna! (RECEPT, FOTO)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Limunove stavite u posudu pa ih prelijte hladnom vodom da ih pokrije.
  • Poklopite i stavite na laganu vatru da se krčkaju sat vremena.
  • Nakon toga, sklonite s ringle i ostavite još pola sata poklopljene u posudi.
  • Zagrejte rernu na 190 Celzijusa, te premažite maslacom kalup za tortu razmere 20 ili 22 cm.
  • Naseckajte limunove na tanko, pa ih usitnite u blenderu kao pire.
  • Jaja umutite sa šećerom, dodajte pire od limuna, a na kraju i mešavinu samlevenih badema i praška za pecivo.
  • Dobro promešajte drvenom kašikom, pa prelijte smesu u pripremljeni kalup da se peče 20 minuta.
  • Prekrijte kolač folijom, smanjite temperaturu na 180 Celzijusa i pecite još pola sata do 40 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite kolač u kalupu pola sata da se ohladi.
  •  Zatim ga izvadite iz kalupa, te sačekajte da se ohladi do kraja pre seckanja deserta.

 

Savršena torta sa jagodama: Vreme je za laganije teksture i osvežavajuć ukus! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...