Vredan pažnje i vremena

Jogurt kocke: Recept koji morate da prepišete i sačuvate u kućnom kuvaru!

Nije ga teško spremiti, a nije ni skup

Recepti
Autor:
Jogurt kocke: Recept koji morate da prepišete i sačuvate u kućnom kuvaru!
Foto: Printscreen Youtube / SOS Kuhinja/Kitchen

Sastojci za testo: 4 žumanca, 190 g putera, 2 kašičice vanil šećera, prstohvat soli, malo limunove korice, 300 g oštrog brašna, 1 kašičica praška za pecivo.

Za nadev: 4 belanca, 150 g šećera, 3 čaše jogurta (3x180 ml), 2 čaše pavlake, 5 kašika oštrog brašna, 2 kašičice vanil šećera.

Priprema: Puter penasto umutiti sa 100 g šećera, vanil šećerom i solju, pa dodati žumanca jedno po jedno uz neprestano mućenje. Dodati rendanu koricu limuna, brašno i prašak za pecivo, pa lagano sjediniti kašikom. Na kraju umesiti rukama. Mesite brzo, kako se testo ne bi grejalo rukama.

Napravite oblik valjka, pa podelite na dva jednaka dela. Jednu polovinu presecite na tri jednaka dela, stavite u plastičnu kesu i odložite u zamrzivač na 30 minuta (razdvojte ih u kesi i položite tako da se ne spajaju). Preostalu polovinu takođe stavite u plastičnu kesu i stavite u frižider na 30 minuta.

Za to vreme napravite fil. Umutite belanca i postepeno dodajte 150 g šećera.

Treba da se dobije čvrst sneg. U posebnoj posudi sjedinite jogurt i pavlaku, pa dodajte vanil šećer i brašno. Lepo izmešajte da se sve fino sjedini, pa umešajte belanca lagano, kašiku po kašiku.

Papir za pečenje raširite na radnoj površini, pa izvadite testo iz frižidera, pospite brašnom i rastanjite oklagijom na pravougaonik veličine pleha u kojem ćete peći kolač (neka ne bude previše plitak). Prebacite ga zajedno sa papirom u pleh i lepo poravnajte, pa prelijte filom.

Preko fila narendajte testo iz zamrzivača. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Isecite na kocke, složite na tacnu za služenja, pa pospite sa malo šećera u prahu.

Uživajte!

(Tekst: Stil.kurir.rs

Izvor: Youtube / SOS Kuhinja/Kitchen)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs