savršen desert

Šarlota od jabuka: Sočno božanstvo gotovo za tren oka! (RECEPT)

Za ovaj brzinski italijanski kolač sigurno svi imate sastojke u kuhinji

Recepti 18.02.2020. - 20:24h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 grama oguljenih i naseckanih jabuka  debljine jednog centimetra
  • 180 grama prosejanog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 jaja (samo žumance se koristi)
  • 130 mL mleka
  •  1 limun
  • 50 grama maslaca
  • 100 grama šećera
  • 1 pakovanje vanilin šećera
  • prstohvat soli

 

Kolač od jabuka i jogurta: Sočno blaženstvo ukusa koje može da stoji na sobnoj temperaturi i do 4 dana! (RECEPT)

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  • Ogulite jabuke i iseckajte iz na četvrtine, te izvadite sredinu.
  • Svaku četvrtinu dodatno presecite na komade čija je debljina otprilike 1 centimetar.
  • Prelijte po njima oceđeni limunov sok.
  • U posudi pomešajte prosejano brašno, prašak za pecivo i so, te ostavite sa strane.
  •  U drugoj posudi umutite dva žumanca, šećer i vanilin šećer.
  • Šećer se mora otopiti, a smesa postati nešto svetlija.
  • Kada se šećer otopi dodajte polovinu (25 grama) otopljenog maslaca, te mleko da dobijete jednolilčnu smesu.
  • Lagano dodajite smesu iz prve posude, te laganim potezima umutite kašikom kako bi sjedinila sve sastojke u jednu smesu, a onda ostavite sa strane.
  • Uzmite okrugli kalup za pečenje torti (ako nemate može i tepsija) te postavite u njega papir za pečenje i premažite maslacem.
  • Sipajte smesu i poravnajte.
  • Uzmite jabuke i komad po komad, postavite na testo.
  • Ostatak maslaca (25 grama) otopite i u njega dodajte 1 kašičicu šećera.
  • Prelijte po postavljenim jabukama.
  • Pecite na 185 Celzijusa oko 30 minuta, odnosno dok ne porumeni.
  • Jednom pečenu šarlotu izvadite i pričekajte da se malo ohladi.
  • Naseckajte i posipajte šećerom u prahu i/ili cimetom.
  • Možete dodati i šlag ako želite.

 

Jeftino zadovoljstvo: Napravite za tili čas kolač od jabuka!

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...