BOŽANSTVENI UKUS

Palačinke sa malinama i čokoladnim prelivom: Ovaj desert je san snova! (RECEPT)

Ovaj recept za palačinke osvojiće vaša srca zauvek

Recepti 12.02.2020. - 11:34h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 velika banana
  • 50 ml kokosovog mleka
  • 50 grama zamrznutih malina
  • 1 jaje
  • 20 grama bademovog brašna
  • 20 grama skroba od tapioke
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • Narendana limunova korica

 

Sastojci za čokoladni preliv:

 

  • 30 grama tamne čokolade
  • 1 velika kašika pavlake za šlag
  • 1 velika kašika kokosovog ulja

 

Palačinke od kokosa i limete: Pahuljasto savršenstvo gotovo za pola sata! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Sastojci za dekoraciju:

 

  • Šlag
  • Komadići kokosa
  • Maline

 

Priprema:

 

  • U blenderu izmiksajte bananu, zamrznute maline i kokosovo mleko dok ne dobijete smuti.
  • Smuti smesu prebacite u posudu, te umešajte jedno jaje.
  • Dodajte bademovo brašno, skrob od tapioke, prašak za pecivo i vanilin šećer, te sve dobro umutite varjačom.
  • Dodajte narendanu limunovu koricu i nekoliko dodatnih komadića malina i promešajte.
  • Smesa treba da bude gusta – ako vam se palačinke previše razlivaju kada ih stavite na tiganjdodajte još malo bademovog brašna.
  • Zagrejte tiganj za palačinke i dodajte malo kokosovog ulja.
  • Na laganoj do srednje jakoj vatri pecite manje palačinke.
  • Nakon što ih stavite na tiganj pecite ih nekoliko minuta dok s jedne strane ne dobiju zlatnu boju, te ih pažljivo okrenite na drugu stranu i pustite ih još nekoliko minuta.
  • Za čokoladni preliv stavite čokoladu, pavlaku za šlag i kokosovo ulje na laganu vatru, te mešajte da se ujedine.
  • Stavite palačinke na tanjir za serviranje.
  • Prelijte čokoladnim prelivom, ukrasite šlagom, dodatnim malinama ili drugim bobičastim voćem, i komadićima kokosa. 

 

Kriza kolač: Sočna poslastica koja se pravi kad ponestane novca! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...