Fenomenalni posni slatkiš

Smokve punjene orasima: Najslađa i najzdravija poslastica (RECEPT)

Idealno za dane posta

Recepti 10.12.2019. - 10:30h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 250 g šečera, 50 ml vode, 150 g mlevenih oraha, 50 g keksa, 50 g posnog margarina, 1 štangla otopljene čokolade, 200 g smokava, 100 g oraha u jezgru, malo mlevenih oraha za valjanje.

Priprema: Ušpinovati šećer sa vodom, dodati margarin i čokoladu pa kad se istope dodati mlevene orahe i keks. Dobro izmešati i ostaviti da se ohladi 2 sata u frižideru.

 

Na svakoj smokvi odseći peteljku i malo je zaseći i napuniti jezgrom oraha. U dlan staviti kašiku oraha i u sredinu staviti smokvu i napraviti lopticu. Uvaljati po želji u mlevene orahe.

 

Ohladiti u frižideru nekoliko sati pa seći oštrim nožem na polovine ili četvrtine.

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs