PRED VAMA JE RECEPT ZA NAKUKUSNIJU TORTU SA ORASIMA KOJI SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO: Niko ne stane na samo 1 parčetu

Kod ove poslastice zaboravite na kalorije, već uživajte u izvanrednom ukusu

Recepti
14:24h Autor:
PRED VAMA JE RECEPT ZA NAKUKUSNIJU TORTU SA ORASIMA KOJI SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO: Niko ne stane na samo 1 parčetu
Foto: Shutterstock

Recept za tortu sa orasima koji je pred vama slovi za jedan od najboljih, a svako ko je probao ovu poslasticu, tvrdi da je prosto neodoljiva, te se čovek teško može obuzdati i pojesti samo malo parče. Neka bude deo vaše uskršnje trpeze, nećete se sigurno pokajati! I dobro naučite kako se sprema, jer će vas mnogi pitati za postupak, kad ih očara ukusom!

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 250 gr šećera
  • 2 velike kašičice jabukovog sirćeta
  • 80 gr belog brašna
  • 200 gr mevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 mala kašičica cimeta
  • 650 ml slatke pavlake
  • 300 gr tamne čokolade za kuvanje
  • 1 narandža
  • 150 gr maskarponea
Orasi, Orah
foto: Profimedia

Priprema:

Da biste napravili biskvit izmiksajte 8 belanaca, 150 gr šećera i 2 velike kašike jabukovog sirćeta. Kada belanjca postanu čvrsta, gusta i sjajna, bez grudvica, dodajte 80 gr belog glatkog brašna, 200 gr mevenih oraha, 2 žumanca i 1 prašak za pecivo, i kašičicu cimeta.

Pecite smesu u kalupu za tortu na 160 stešeni oko 45 min.

Čokoladni premaz: 300 ml slatke pavlake zagrejte do vrenja, pazite da ne prokuva, dodajte 300 gr tamne čokolade, sklonite sa šporeta. Kada pomešate slatku pavlaku i čokoladu, dodajte 6 žumanaca i pustite da se sve malo ohladi na sobnoj temperaturi.

Torta, Torta sa orasima
foto: Shutterstock

Za ispečene i ohlađene kore pripremite krem od 350 ml slatke pavlake koji ćete miksati dok se ne zgusne i umešajte 100 gr šećera u prahu, 150 gr maskarponea, koricu i sok od jedne narandže.

Kore posložite u kalup i namažite prvo čokoladni premaz pa krem i tako sve do vrha. S ostatkom krema ukrasite tortu i pospite orasima po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs