BAKLAVA OD JABUKA I ORAHA SAVRŠENA JE ZA POSNE DANE: Može da posluži kao odličan desert za 1. maj, ali i za VASKRS

Baklava sa orasima i jabukama je idealna za praznične dane: što posne, što mrsne

Recepti
BAKLAVA OD JABUKA I ORAHA SAVRŠENA JE ZA POSNE DANE: Može da posluži kao odličan desert za 1. maj, ali i za VASKRS
Foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 1 kg očišćenih jabuka
  • 100 g seckanih oraha
  • 150 g suvih šljiva
  • 6-7 kašika griza
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kg kora za baklavu
  • 150 ml ulja
  • 2,5 šolje vode
  • 2,5 šolje šećera
  • 1 limun
    Baklava sa jabukama
    foto: Printscreen/Youtube

Priprema: Očistiti i izrendati jabuke. Orahe iseckati na krupno, a šljive potopiti u vodi da omekšaju. Iseckane šljive i orahe, kao i izrendane jabuke promešajte, pa dodajte griz i cimet. Kore prelijte sa uljem, a potom ih filujte pa rolajte. Sve posložite u pleh pa pecite.

Baklavu peći na 180-200 stepeni oko pola sata. Zatim tek ispečenu baklavu preliti blago prohlađenim sirupom i ostaviti da upije i da se ohladi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs