Sledite ove korake i za Vaskrs ćete dobiti sočnu i meku jagnjetinu ispečenu u rerni. Vodite računa da se jagnjetina mora peći dugo i lagano.
Sastojci:
- Kilogram i po jagnjetine
- 100 ml ulja
- 400 ml belog vina
- 500 ml vode
- pola praziluka
- 3 srednje glavice crnog luka
- 1 glavica belog luka
- 2 šargarepe
- 1,2 kilograma krompira
- so
- aleva paprika
- ruzmarin
- peršun
- biber
Priprema:
Jagnjetinu prvo dobro usolite, a zatim je posložite u tepsiju. Potom dodajte iseckan krompir, praziluk, beli luk, šargarepu i luk. Nalijte sa vodom, uljem i vinom, dodajte začine, pa sve lepo izmešajte.
Pecite najmanje dva sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Prvih sat vremena tepsiju pokrijte sa folijom ili sve lepo složite u pekač, pa pecite.