Za doručak ili večeru obično nam se jede ono što se najbrže sprema, a belgijski vafli su gotovi za tren oka. Takođe kaže se da o ukusima ne treba raspravljati, ali njihov je toliko očaravajući da su svi složni, oko toga nema rasprave.
SASTOJCI:
- 2 jaja ( razdvojiti belanca i žumanca)
- prstohvat soli
- 125ml ulja
- 300ml mlijeka
- 1 kasika arome vanile
- 50gr secera
- 10gr praska za pecivo
- 250gr brasna
PRIPREMA:
Najpre umutiti belanca dok ne dobijete čvrsti "sneg", a onda u drugoj posuti izmešati ostale sastojke, na kraju dobijenu smesusjediniti sa umućenim belancima. Vaša smesa za fafle je spremna i sve što sada treba da uradite jeste da ih ispečete i uživate u kusu. Možete ih vilovati po želji, a mogu da se jedu i bezičega na njima. Prijatno!
Bonus video: