Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 mali crveni luk
- sitno iscekan i naredan komad svežeg đumbira (širine oko 4 cm)
- 1 čen naseckanog belog luka
- 6 šolja bujona
- 8 iseckanih šargarepa na kolutove
- sok jedne limete
- 1 šolja jogurta
- so
- biber
- peršun
Najbolja krem supa od karfiola: Gotova za manje od pola sata, a ukus se pamti ceo život! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte ulje na tiganju, smanjite vatru, te dodajte luk da se dinsta dok ne omekša.
- Dodajte beli luk i đumbir, te dinstajte jedan do dva minuta.
- Pojačajte vatru, dodajte šargarepu, te u posudu dodajte bujon da provri.
- Smanjite vatru i ostavite da se sve kuva otprilike 25 minuta.
- Sklonite posudu s vatre i ostavite sve da se malo ohladi.
- U nekoliko navrata smesu stavite u blender i dobro izmiksajte.
- Prebacite sve u veliku posudu i ostavite da se ohladi u frižideru najmanje dva sata.
- Pre posluživanja, pomešajte sok od limete i jogurt, te začinite po želji.
- Poslužite hladnu supu.