Sastojci:
- 1 karfiol srednje veličine
- 1 veća glavica luka
- 2 čena belog luka
- 2 lovorovog lista
- majčina dušica
- 2 kašike pavlake za kuvanje
- pola litre bujona
- so
- biber
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Sitno naseckajte luk i dinstajte na laganoj vatri dok ne omekša.
- Pred kraj dodajte usitnjeni beli luk, ruzmarin i majčinu dušicu.
- Dodajte komade karfiola i pripremljeni bujon.
- Kuvajte dok karfiol ne omekša i potom sve usitnite štapnim mikserom.
- Vratite usitnjenu smesu na šporet i dodajte so i biber po želji.
- Možete dodati malo vode ako smatrate da je smesa previše gusta.
- Dodajte dve kašike pavlake za dodatnu kremoznost, pustite da provri pa sklonite s vatre.
Uz ovu preukusnu supu odlično se slaže neki hrskavi dodatak poput naseckanih orašastih plodova, semenki ili proprženog hleba
Budi deo Stil zajednice.