Ovu recepturu svi hvale

Ovako se kiseli kupus, po južnjački: Za najukusniji podvarak i slavske sarmice! (RECEPT)

Vreme je da zasučete rukave

Recepti
Autor:
Ovako se kiseli kupus, po južnjački: Za najukusniji podvarak i slavske sarmice! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 60 kg kupusa, 2 kg soli, ren, cvekla, šećer, biber u zrnu, vinobran.

Priprema: Kupus oprati i očistiti. Koren glavice kupusa izvrteti i okrenuti na gore. Sipati po malo soli u svaku glavicu.

Kada se glavice lepo poređaju, preliti vodom u kojoj je rastvorena preostala so. Da bi rasol bio dobar i lepe boje, treba staviti cveklu, koren rena i oko 1/2 kg šećera i biber u zrnu.

Kupus pritisnuti kamenom da ne pliva po površini i na svakih 7 dana pretakati, i ako je otrebno dodati još soli.

Kada je kupus sasvim dobro kiseo, odliti suvišan rasol, dodati vinobran (zavisno od količine kupusa), pretočiti rasol i ne koristiti ga desetak dana, dok se ne izbistri.

Pocepana paprika s belim lukom: Zimnica iz rerne koju ćete od sada praviti svake godine! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs